Sweet Mash med rotfruktskryddade biffar, rootatouille och grönsaks-demiglace

Rotfruktskryddade nötfärsbiffar

Fräs höst- och vinterbasen i olja. Låt svalna. Koka palsternackan mjuk och mixa slät. Låt svalna. Rör ut potatismjölet och äggen i purén. Blanda alla ingredienser med färsen och smaka av med salt och peppar. Klappa upp biffar och stek dem.

Sweet Mash / Vegan Sweet Mash

Koka mosmixen mjuk i ca 40 min, i saltat vatten. Häll av vattnet, passera rotfrukterna, vispa i smör och tillsätt mjölk. Krydda med salt och peppar.

Rootatouille

Mixa chili och vitlök i olivoljan. Stek på tillsammans med de krossade
tomaterna. Tillsätt de övriga ingredienserna. Koka upp och sjud sedan i 40-50 minuter. Smaka av med salt och peppar samt vinäger.

Grönsaks-demiglace

Reducera 12 liter fond från mörk smakförstärkare tills 4 liter återstår. Tillsätt citronsaft och red av med maizena. Krydda med salt och vitpeppar.

Se Marcus Nemrin tillaga receptet

Ingredienser (40 portioner)

Rotfruktskryddade nötfärsbiffar

  • 5 kg oxfärs
  • 1,5 l palsternackspuré
  • 2 kg Rotfruktsmix höst- och vinterbas
  • 120 g potatismjöl
  • 10 ägg
  • salt och svartpeppar
  • olja

Sweet Mash / Vegan Sweet Mash

  • 8 kg Mosmix Sweet Mash
  • 800 g smör / vegansmör
  • 1 l mjölk / 1,2 l Oatly iMat 13%
  • 80 g salt
  • vitpeppar

Rootatouille

  • 4 kg Ljus smakförstärkare
  • 5 kg krossade tomater
  • 4 st röda chilifrukter, urkärnade
  • 4 klyftor solo vitlök
  • 3 msk grönsaksbuljong
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl olivolja
  • 5 msk tomatpuré
  • 2 msk torkad oregano
  • 2 msk torkad basilika
  • 4 st lagerblad
  • salt och peppar

Grönsaks-demiglace

  • 12 l fond av Mörk smakförstärkare
  • ca 1/2 dl citronsaft
  • maizena
  • salt och vitpeppar
Sweet Mash med rotfruktskryddade biffar