Sweet Mash med rotfruktskryddade biffar, rootatouille och grönsaks-demiglace
Rotfruktskryddade nötfärsbiffar
Fräs höst- och vinterbasen i olja. Låt svalna. Koka palsternackan mjuk och mixa slät. Låt svalna. Rör ut potatismjölet och äggen i purén. Blanda alla ingredienser med färsen och smaka av med salt och peppar. Klappa upp biffar och stek dem.
Sweet Mash / Vegan Sweet Mash
Koka mosmixen mjuk i ca 40 min, i saltat vatten. Häll av vattnet, passera rotfrukterna, vispa i smör och tillsätt mjölk. Krydda med salt och peppar.
Rootatouille
Mixa chili och vitlök i olivoljan. Stek på tillsammans med de krossade
tomaterna. Tillsätt de övriga ingredienserna. Koka upp och sjud sedan i 40-50 minuter. Smaka av med salt och peppar samt vinäger.
Grönsaks-demiglace
Reducera 12 liter fond från mörk smakförstärkare tills 4 liter återstår. Tillsätt citronsaft och red av med maizena. Krydda med salt och vitpeppar.