Skip to main content

Roots by 3N – smaka på ett smart sortiment

Roots by 3N är produktsortimentet för varje professionell matlagare. Vi har Sveriges bredaste portfölj av potatis, lök och rotfrukter – de bästa råvarorna anpassade för att passa privat och offentlig sektor samt industri. Du hittar Roots hos fullsortimentsgrossister och grönsaksgrossister.

Vi huserar i en toppmodern anläggning på Långeberga i sköna Helsingborg, där vi jobbar för att få fram de bästa produkterna. Vi är gamla i gamet (1979) men gillar att tänka nytt.

Tillsammans med vår kulinariska kreatör, Marcus Nemrin från Sofiero Slottsrestaurang, utvecklar vi sortimentet av Roots by 3N, med smakförstärkarna i spetsen.

Vi lägger gärna örat mot myllan – tät dialog med våra odlare är ett av våra framgångskoncept. Vi har globala muskler men är lokala experter.

Filmer

Hållbara råvaror med kvalitet

Det är råvaran som står i centrum för vår verksamhet och vi samarbetar med ledande odlare och leverantörer från främst södra Sverige. Noggranna kontroller och kvalitetsanalyser borgar för hög råvarukvalitet och hygien.

Vår nybyggda produktionsanläggning i Helsingborg ligger i den industriella framkanten i miljöhänseende och bedrivs i enlighet med gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga krav som berör vår verksamhet. Koldioxidutsläppen i Helsingborgsfabriken är nästintill obefintliga – mycket tack vare grön el. Restavfall från produktionen används som djurfoder eller till framställning av biogas.

Vi jobbar kontinuerligt för ännu bättre kvalitet, spännande innovationer, vassare logistik och säkrare transporter.

Certifieringar och märkningar

FSSC 22000

FSSC 22000, BRCGS och IFS är internationella GFSI-godkända standarder för kvalitetsledning inom livsmedelsindustrin. Genom att arbeta enligt dessa säkerställer vi att produkterna är säkra. Vår anläggning i Helsingborg är certifierad enligt FSSC 22000.

Ekologiskt

Ekologiska produkter är producerade enligt EU-direktiven för ekologisk produktion och förädling. 3N Produkters anläggning i Helsingborg är certifierad för ekologisk produktion.

KRAV

KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Anläggningen i Helsingborg är KRAV-certifierad.

SMAK

SMAK-märket visar att nationella kvalitetsregler som uppfyller Jordbruksverkets och Livsmedelsverkets krav följs. Dessutom måste potatisbranschens egna och strängare kvalitetsnormer uppfyllas. SMAK-märkt potatis är frisk och sorttypisk potatis med goda kokegenskaper samt rätt form och färg.

Ladda ner