Skip to main content

Godaste buljongen på enklaste sättet

En vegetarisk smakförstärkare som är en välbalanserad mix av rödbeta, persiljerot, rödlök, morot, vitkål, rotselleri, jordärtskocka, palsternacka, champinjoner, blekselleri och timjan. Nattkoka enkelt och brandsäkert förstklassig mörk smakförstärkare i ugn för att få smakförbättring till mat i det professionella köket.

Roots smakförstärkare har utvecklats i samarbete med Marcus Nemrin, meriterad kock vid Sofiero Slottsrestaurang. Det är moderna och tidseffektiva alternativ som gör att du kan ta en genväg till den godaste buljongen, utan att tumma på kvaliteten. Smakförstärkarna består av rotfrukter och örter som är omsorgsfullt utvalda och enkelt kan tillagas i ugn på låg värme över natten. När morgonen gryr är buljongen redo att lyfta smaken i dina maträtter till nya höjder, samtidigt som den passar både vegetarianer, köttkonsumenter, glutenallergiker och laktosintoleranta.

En bonus – det går dessutom alldeles utmärkt att ta tillvara på det som blir över när buljongerna är tillredda. Svinnsmart.

Tillagning av mörk smakförstärkare: Rosta mixen i ugn på 190°C (utan ånga) i 1 timme. Rör om då och då. Tillaga därefter smakförstärkaren i ugn över natten på 80°C (med 20% ånga) med dubbelt så mycket vatten som mix, samt tomatpuré (ca 50 g/kg), hela vitpepparkorn och lagerblad. Sila av.

De färdiga smakförstärkarna förvaras svalt och går också bra att frysa in. Produktblad på dabas.com

Artikelnummer: 1564
Förpackningsstorlek: 4 kg

Se Marcus Nemrin tillaga Roots by 3N smakförstärkare

Se Marcus Nemrin göra redning, soppa och bolognese på rotfrukterna

Hantering av produkter

Roots by 3N skalade och skurna rotfrukter
Ska inte sköljas före tillagning. Kylvara. Förvaras i 2–6°C.

Svensk råvara
Merparten av Roots by 3N produkter kommer från svensk råvara, men i slutet av säsongen och vid väderförändringar kan import vara nödvändig.

Fler produkter