Vegetarisk Tex Mex-rulle

Tillagning rulle
Förbered 4 st GN bleck 1/1 (med bakplåtspapper eller nonstick). Blanda ägg, rapsolja, oregano och salt. Tillsätt majsmjöl försiktigt så att det inte klumpar sig. Vispa noga. Rör i den rivna potatisen och fördela smeten jämnt i de 4 blecken. Grädda av i ugnen 175°C i ca 7 min eller tills ägget har stannat. Övergrädda ej

Tillagning fyllning
Fräs rotfruktsbas med olja, kryddor och salt ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och toppredning gjord på vattnet och majsstärkelsen. Koka ner till en fast färskonsistens. Fördela fyllningen på rullen och strö över osten. Rulla ihop som en rulltårta och lägg 3-4 rulllar i varje bleck. Baka av 175°C i ca 5 min så att osten smälter. Skär upp och portionera.

Serveringsförslag
Råkost, hackad lök, majs eller varför inte en god bönsallad.

Rullarna kan göras i förväg och går även bra att frysa – både färdig rulle och rullämnen – så kan man plocka fram efterhand och tina för att sedan fylla rullarna.

Ingredienser (25 personer)

Ingredienser rulle

  • 2200 g (ca 40 st) ägg
  • 80 g rapsolja
  • 4 g oregano
  • 16 g salt
  • 225 g majsmjöl
  • 1600 g riven Kokt potatis

Ingredienser fyllning

  • 3200 g Rotfruktsbas
  • 80 g rapsolja till stekning
  • 64 g tacokrydda Santa Maria
  • 8 g svartpeppar
  • 24 g salt
  • 120 g tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 200 g majsstärkelse (Maizena)
  • 960 g riven lagrad ost, t ex prästost
Vegetarisk Tex Mex-rulle