Rototto med majs

Fräs lök och plasternacksris i olivoljan på svag värme i en
gryta tills löken blir genomskinlig. Pudra över maizenamjölet.
Tillsätt vinäger, buljong, salt och peppar. Lägg i majsen.
Låt koka ca 2 min eller tills önskad konsistens har uppnåtts.
Tillsätt osten och rör om varsamt tills den smält.

Tillbehör
Stek i ugn enligt anvisningar på vald produkt. Krydda.
Servera med råkost i form av rivna morötter
ca 50 g per portion.

Ingredienser (20 personer)
  • 4 msk olivolja
  • 300 g gul lök, tärnad
  • 2 kg palsternacksris
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 600 g lagrad ost, riven (gärna parmesan)
  • 8 msk maizena
  • 2 msk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 kg frysta majskorn

Tillbehör:

  • 1200 g Rootcoins från Johans kök eller någon form av sojabiff, quornbitar eller oumph
  • 1 dl olja till stekning
Rototto med majs