Vättersallad

Rosta Rotfruktspytten på väl smord plåt 15 minuter i ugnen (175°C). Låt svalna.

Förbered senapsdressingen: Börja med senap och sirap i en vispbunke. Vispa och tillsätt oljan försiktigt i en tunn stråle. Smaka av med vinäger, salt och svartpeppar.

Vänd ihop salladen försiktigt – börja med dressingen och rotfrukterna. Vänd sedan i blomkålsbuketter, rödlök samt persilja – lite grovt så att en del blir utan dressing. Spara lite persilja och rödlök till garnering.

Recept av Gordana Galic, Jönköping

Ingredienser (6-8 personer)
  • 300 g Rotfruktspytt 10 mm
  • 100 g blomkål, fina små buketter
  • 50 g Rödlök tärnad
  • 10 g persilja hackad

Ingredienser senapsdressing:

  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • salt
Vättersallad