Rototto med svamp

Fräs lök, svamp och Palsternacksris med olivoljan i en tjockbottnad kastrull på svag värme tills löken blir genomskinlig. Tillsätt vin, buljong, salt och peppar. Låt koka ca 5 minuter eller tills önskad konsistens har uppnåtts. Tillsätt osten och rör om varsamt tills den har smält. Klart att servera. Servera till ljust kött eller grillad fisk! Eller varför inte som en vegetarisk rätt tillsammans med bönor – Smaklig spis!

Ingredienser (20 personer)
  • 2 kg Palsternacksris
  • 300 g hackad gul lök
  • 1 kg svamp (kan bytas mot t ex sparris eller annan god grönsak)
  • 600 g riven lagrad ost (t ex parmesan)
  • 5 dl vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk salt
  • 1 tsk vitpeppar
Rototto med svamp