Kycklingbiff
Riv 900 g kokta, kalla potatisar fint och häll ner i blandarkitteln.
Tillsätt kycklingfärs, rotfruktsbas, ägg, vatten och
kryddor. Blanda i några minuter tills du får en jämn smet.
Tillsätt eventuell egen smaksättning och blanda. Provstek
en liten biff och smaka av. Forma sedan färsen till biffar
som väger 125 g/st. Stek som du önskar i ugn eller på
stekbord.
Texas klyftpotatis
Fördela potatisen på bleck, krydda och häll över rapsoljan.
Blanda noga runt så oljan fördelas. Tillaga i ugn 200°C
i 25-30 min. Vänd runt efter halva tiden.
Dressing
Häll samtliga ingredienser i blandarbunke och kör med
blandarvinge på låg växel. Bereds med fördel dagen innan.
Servering
Servera 1 biff per person, 220 g potatis samt
70 g dressing. Serveras med råkost i form av
50 g rårivna morötter per portion.