Kycklingbiff med Texas klyftpotatis och rotsalsa

Kycklingbiff
Riv 900 g kokta, kalla potatisar fint och häll ner i blandarkitteln.
Tillsätt kycklingfärs, rotfruktsbas, ägg, vatten och
kryddor. Blanda i några minuter tills du får en jämn smet.
Tillsätt eventuell egen smaksättning och blanda. Provstek
en liten biff och smaka av. Forma sedan färsen till biffar
som väger 125 g/st. Stek som du önskar i ugn eller på
stekbord.

Texas klyftpotatis
Fördela potatisen på bleck, krydda och häll över rapsoljan.
Blanda noga runt så oljan fördelas. Tillaga i ugn 200°C
i 25-30 min. Vänd runt efter halva tiden.

Dressing
Häll samtliga ingredienser i blandarbunke och kör med
blandarvinge på låg växel. Bereds med fördel dagen innan.

Servering
Servera 1 biff per person, 220 g potatis samt
70 g dressing. Serveras med råkost i form av
50 g rårivna morötter per portion.

Ingredienser (20 personer)

Kycklingbiff

  • 900 g 3N kokt potatis, kall och finriven
  • 2 kg kycklingfärs
  • 2 kg Rotfruktsbas
  • 1 dl vatten
  • 6 ägg
  • 3 msk salt
  • 1 tsk vitpeppar finmalen

Texas klyftpotatis

  • 10 kg Klyftpotatis med skal
  • 135 g Santa Maria American bbq spice
  • 3 dl rapsolja

Dressing

  • 2 kg Rotfruktsbas
  • 800 g majonnäs 80%
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk chilisås, t ex Felix
  • 2 tsk strösocker
  • 3 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
Kycklingbiff med Texas klyftpotatis och rotsalsa