Bakpotatis med Rootslaw

Tillagning rootslaw
Häll samtliga ingredienser i blandare och använd vinge. Vänd med lägsta växeln.

Tillagning kikärtssmör
Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa kikärtorna med övriga ingredienser.

Servering
Förbaka 5 kg 3N potatis (20 st à ca 250 g). Sätt ugnen på 250°C. Placera potatisarna på ugnsbleck och baka i 20-25 min så att potatisen får en härlig krispig yta. Gör ett snitt mitt på potatisen och tryck upp skalet så att man kan fylla den.

Servera potatisen med 20 g kikärtssmör och 140 g rootslaw. Strö 60 g gröna sojabönor på toppen samt servera 50 g rivna morötter som råkost per portion.

Ingredienser (20 personer)

Rootslaw (förbereds med fördel dagen innan)

  • 2 kg rotfruktsnudlar
  • 800 g majonnäs 80%
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk osötad fransk senap, t ex Dijon
  • 2 tsk strösocker
  • 3 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar

Kikärtssmör (till potatisen istället för smör)

  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 4 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
Bakpotatis med Rootslaw