Rotfruktsbiffar
Koka linserna i vatten dagen innan. Häll av vattnet och låt svalna av. (OBS! Linserna ska vara lite knapriga.) Häll den rårivna potatisen i en sil så att vätskan rinner av. Riv kalla kokta potatisar fint. Häll ner i blandarkitteln. Tillsätt den rårivna potatisen, linser, rotfruktsbasen, ägg och kryddor i blandaren. Blanda några minuter tills du fått en jämn smet. Tillsätt eventuellt egen smaksättning och blanda. Gör en liten biff och provstek. Smaka av. Forma sedan dina rotfruktsbiffar ca 60 g/st. Stek som du önskar i ugn eller på stekbord.
Rödbetstzatziki
Skölj gurkan och riv den på grövsta sidan på råkostjärnet. Lägg i en trådsil och strö över salt. Låt rinna av i 30 min. Krama ur saften med handen. Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, riven gurka, rödbetor, oregano och olivolja
Ugnsbakad rotfruktskebab
Fördela på bleck och vänd runt med kryddor och olja. Stek i ugn på 175°C i ca 25-30 min. Vänd runt efter halva tiden.