Pasta Bolognese med rotfruktstagliatelle

Fräs kycklingfärs och rotfruktsbas mjukt i olivoljan utan att färsen tar färg. Pressa i vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt rödvinsvinäger och vatten och låt få ett snabbt uppkok. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och lagerblad. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i ca 10 min till en simmig konsistens. Smaka av med oregano och basilika.

Servering
Servera med kokt spaghetti eller med Rotfruktstagliatelle (som här på bilden) gärna med färskriven parmesan på toppen ca 3 g per portion, samt råkost i form av 50 g rivna morötter.

Ingredienser (20 personer)
  • 1 kg kycklingfärs
  • 1 kg Rotfruktsbas
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 kg krossade tomater
  • 12 msk tomatpuré
  • 250 g röd paprika, hackad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 dl vatten
  • 5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 8 tsk salt
  • 4 tsk oregano
  • 1 lagerblad
  • 4 msk färsk/fryst basilika, hackad
  • 8 msk olivolja
  • 1,4 kg fullkornsspaghetti eller Rotfruktstagliatelle
Pasta Bolognese med rotfruktstagliatelle