Asiatiska rotfruktsnudlar med kyckling

Tillagning såser
Samma tillagningsförfarande på båda såserna oavsett vilken ni väljer. Såserna går utmärkt att förbereda i förväg, redan dagen innan eller tidigare. Häll alla torra ingredienser, förutom maizenamjölet, i en kastrull. Blanda maizenamjölet med en del vatten till en toppredning. Tillsätt övriga ingredienser i kastrullen, koka upp och red av. Låt såsen svalna om du gör den i förväg.

Tillagning nudlar
Vid tillagning i wok eller på stekbord
Hetta upp pannan/stekbordet och tillsätt oljan. Fräs lök och kycklingkött i 3 min. Tillsätt rotfrukterna och fräs ytterligare ca 1 min på hög värme under omrörning. Tillsätt övriga ingredienser samt såsen
och låt koka upp. Klart att servera.

Vid tillagning i kombiugn
Förstek kycklingköttet eller använd färdigstekt, strimlad kyckling. Blanda samtliga ingredienser i bleck. Häll över såsen och blanda runt. Värm ugnen till 200°C och 10% ånga. Tillaga ca 15 min i ugnen. Vänd efter halva tiden. Servera med råkost i form av rivna morötter ca 50 g per portion.

Ingredienser (20 personer)

Teriyakisås

  • 480 g socker
  • 3 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk chiliflakes
  • 6 dl japansk soja, glutenfri
  • 3 msk sesamolja
  • 0,5 dl risvinäger
  • 0,5 dl maizenamjöl
  • 5 dl vatten

Sötsur sås

  • 480 g socker
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk ingefära, torkad
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 200 g chilisås t ex Heinz
  • 3 dl äppelcidervinäger
  • 4 msk maizena
  • 7 dl vatten

Rotfruktsnudlar

  • 5 msk rapsolja
  • 1 kg strimlad kycklinglårfilé
  • 740 g gul lök, skivad
  • 4,8 kg rotfruktsnudlar
  • 200 g röd paprika, tärnad 2×2 cm (färsk)
  • 100 g grön zucchini, halvmåneskivor, ca 3 mm tjocka (färska)
  • 300 g broccolibuketter (färska)
  • 400 g blomkålsbuketter (färska)
Asiatiska rotfruktsnudlar med kyckling