Solmos
Koka potatis och rotfrukter tills de är mjuka, ca 30-35 min i kombiugn 100 % ånga och 100°C. Eller koka i gryta eller kokeri 25-35 min (häll av vattnet och ånga av). Mosa på högsta växel
i blandare tillsammans med smöret. Tillsätt varm mjölk, lite åt gången och rör moset slätt och poröst. Smaka av med salt, gurkmeja och vitpeppar.
Servera moset till stekta fiskpanetter eller fiskfilé. Moset är också gott till rimmat, kokt kött eller till korvrätter.
Fiskpanetter
Skär den halvtinade fisken i centimetertjocka skivor (den ska vara så tinad att det precis går att skära). Vispa upp ägget lite lätt med mjölken i ett bleck. Blanda mjölet, ströbrödet och salt i ett annat
bleck. Doppa först fisken i äggblandningen och sen i ströbrödsblandningen och lägg dem på bleck allteftersom de är färdigpanerade. Spreja fisken med lite matolja. Hetta upp ugnen till 175°C
och stek i ugnen tills de har en fin gyllenbryn yta. Ca 12-15 min.
Grön sås
Häll i dill, spenat, gul lök, dragon och kokt potatis tillsammans med olivoljan i en mixer. Mixa tills den är helt slät och tillsätt yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisk, mos och rårivna morötter som råkost till ca 50 g per portion.