Gulaschsoppa med rotfrukter

Fräs kycklingfärs, rotfruktsmix och gul tärnad lök. Blanda i tomatpurén och låt fräsa med en stund. Tillsätt alla ingredienser förutom potatisen och paprikan. Koka upp.

Lägg i potatisen och låt soppan sjuda tills potatisen blivit mjuk. Smaka av och tillsätt slutligen den tärnade paprikan.

Servera med ugnsrostad räfflad potatis vid sidan om, nybakat bröd, smör, ost och en matig sallad!

Klimatpåverkan: endast 0,2 kg CO2e per portion.

Ingredienser (20 personer)
  • 0,8 kg kycklingfärs
  • 2 l vatten
  • 1 kg Potatis skivad räfflad 5 mm med skal
  • 0,6 kg Rotfruktsmix bas
  • 400 g paprika, tärnad
  • 200 g Gul lök tärnad 6 mm
  • 160 g chilisås
  • 90 g tomatpuré
  • 50 g hönsbuljong
  • salt
  • paprikapulver
  • chilipulver
  • vitpeppar, mald
  • 10 g vitlök, pressad
Gulaschsoppa med rotfrukter