Köttgryta med rotfrukter

Fräs kött, Gul lök tärnad och Rotfruktsmix pytt. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré, en del av vattnet och kryddor. Koka upp och låt det koka tills köttet är mört. Tillsätt de resterande ingredienserna och ev mer vatten om det behövs. Red eventuellt av. Smaka av.

Klimatpåverkan: 0,48 CO2 e (2 dl) serverad med kokt potatis

Ingredienser (20 personer)
  • 1,3 kg grytbitar av bog
  • 2 l vatten
  • 600 g Rotfruktsmix pytt 10 mm
  • 400 g färskost
  • 400 g krossade tomater
  • 320 g Gul lök tärnad 6 mm
  • 200 g paprika, strimlad
  • 80 g tomatpuré
  • 40 g köttbuljong
  • örter efter smak
  • salt och svartpeppar malen
  • ev. maizena
Köttgryta med rotfrukter