Gröna örtmarinerade rotfruktsstavar

Rosta rotfruktsstavarna i ugnen tills de fått fin färg, på 175°C i ca 20-25 minuter (det ska vara crunch kvar i rotfrukterna).
Eller tillaga sous vide: Rotfruktsstavar i 2 kilos förpackning kan tillagas direkt i förpackningen, som är en godkänd förpackning som du kan värmebehandla. Värm i kombiugn 100°C, 100 % ånga i ca en timme. Kyl sedan i cirkulerande kallt vatten till 4°C

Mixa örtoljan till marinaden: häll i de frysta ingredienserna i din mixer, tillsätt vitlök, häll i olja och mixa till en slät, fin grön örtolja. Smaka av med salt och peppar. Ta ut rotfrukterna ur ugnen, häll över örtoljan och vänd runt försiktigt. Servera ljummen eller kall

Till ca 40 portioner på buffé

Som tillbehör i varmrätt ca 8-10 portioner

  • 2 kg Rotfruktsstavar
  • 40 g fryst hackad spenat
  • 40 g frysta gröna ärtor
  • 30 g fryst hackad basilika
  • 40 g fryst hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl olivolja
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
Gröna örtmarinerade rotfruktsstavar