Gör så här – rotfruktspaket
Koka dina rotfruktsstavar i lättsaltat vatten ca 15 minuter och spola dem sedan kalla med kallt vatten och låt rinna av.Blanda med örtoljan, se nedan. Gör med fördel redan dagen innan.
Gör så här – örtolja
Mixa ihop din örtolja till marinaden – häll i de frysta ingredienserna i din mixer samt vitlök. Häll på olja och mixa till en slät fin grön örtolja. Smaka av med salt och peppar.
Förbered dina kokta, marinerade rotfrukter genom att fördela i foliepaket som du viker ihop och sen kan sätta på grillen och baka av till serveringen.
Alternativt om du har ont om tid:
Rosta rotfruktsstavarna direkt i ugnen så de får fin färg 175¯C ca 20-25 minuter, de ska vara crunch kvar i rotfrukterna. Tag ut rotfukterna ur ugnen och häll över örtoljan och vänd runt försiktigt.
Gör så här – citronsås
Skölj och skrubba citronen. Riv fint en msk av skalet och lägg i en skål. Dela citronen och pressa i citronsaft i skålen.
Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar. Citronsåsen är klar att servera. Garnera ev. med lite grovrivet citronskal.
Gör så här – grilla fisken
Ställ först på dina rotfruktspaket på låg temperatur på grillen, det tar ca 10 minuter till serveringsklara paket.
Vänd sedan fiskfilén i oljan, salta och peppra.
Olja även in grillgallret i den heta zonen försiktigt innan du lägger på fisken. Grilla ett fint grillmönster på varje sida.
Lägg sedan fisken i låg temperaturzon och låt bakas färdig till servering. Under tiden grillar du dina citroner.
Klart för servering, smaklig spis! Bjud gärna på dina picklade favoriter som tillbehör.