Bringstas piffiga ärtor

Lägg 10 kikärtor och spadet från kikärtorna i en mixerbunke. Rosta resterande kikärtor i en panna med lite salt till serveringen. Mixa upp spadet samt vinägern under ca 3-4 minuter. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle – så som du gör majonnäs – under mixning, tills du får en bra konsistens (som majonnäs). Smaka av med dijonsenap, salt och nymalen svartpeppar.

Vänd ihop dina äppeltärningar, kålrot och rödlök med kikärts-
majonnäsen och låt dra.

Garnera med de rostade kikärterna och lite rödlök.

Recept av Laila Boväng, Nordanstig

Ingredienser (6-8 personer)
  • 150 g Kålrot strimlad
  • 75 g Gulbeta hyvlad
  • 75 g Morot strimlad
  • 25 g hackad purjolök
  • 25 g hackad grön paprika
  • 25 g äpple hackad

Dressing

  • 1 ½ msk olivolja
  • ½ dl sweet chilisås
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • salt och svartpeppar
Bringstas piffiga ärtor