Som Tam papayasallad

Skala vitlök, skölj chilipeppar och ta bort kärnhuset om du önskar en mildare hetta. Skölj och dela bönor i ca 2 cm långa bitar och klyfta broccolin till små fina buketter.
Stöt vitlök och chili i en djup mortel. Tillsätt socker, limejuice och fisksås. Dela tomaterna i halvor (spara ett par till serveringen), lägg i morteln och fortsätt mortla. Smaka av.

Addera till sist rotfruktsnudlarna och blanda ordentligt med såsen. Vänd i bönorna och broccolin samt urkärnad grovt hackad papaya.
Garnera med några hela tomater. Servera med kokt ris eller som en thailändsk sallad.

Ingredienser (4-6 personer)
  • 600 g Rotfruktsnudlar
  • 100 g brytbönor eller gröna bönor, haricots verts
  • 200 g broccoli
  • 100 g salladslök
  • 1 papaya
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk socker, gärna palmsocker
  • 2-3 msk limejuice
  • 150 g cocktailtomater
  • 3 chilipepparfrukter (thai dragon)
  • 1 liten vitlöksklyfta
Som Tam papayasallad