Rotfruktsgratäng med pumpa

Häll Rotfruktsstavarna och Butternutpumpastavarna i en ugnsfast form. Strö mjöl, salt och peppar och rör om så det blir jämt.

Lägg rotfrukts- och pumpastavarna i en stor kastrull. Fyll på med mjölk och grädde så att stavarna täcks. Låt det koka upp och sänk värmen. Låt det sjuda 10 min. Krydda med timjan.

Koka i rödbetsstavarna i saltat vatten i ca 10 minuter.

Häll tillbaka rotfrukts- och pumpastavarna med mjölkblandningen i formen. Häll av vattnet på rödbetorna och lägg dem på rotfrukts- och pumpastavarna. Ställ in formen i ugnen på 160° ca 20 minuter.

Ingredienser (10-15 personer)
  • 1,5 kg Rotfruktsstavar
  • 500 g Butternutpumpa stavar
  • 500 g Rödbeta stavar
  • 1 dl vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • mjölk och grädde 70/30 (så att det täcker rotfrukterna i kastrullen ca 1,2 liter)
  • timjan ½ kruka eller 1 msk torkad
Rotfruktsgratäng med pumpa