Rödbetshummus

Häll av spadet från kikärtorna, skölj i vatten och låt kikärtorna rinna av väl. (Spara gärna spadet till maränger eller att göra vegansk majonnäs på.) Lägg sedan i matberedaren och mixa dem tillsammans med rödbetorna tills det blir slätt.

Häll i tahinin och citronsaften i blandningen, följt av kryddorna och vitlöken.

Sätt på matberedaren och häll successivt i olivoljan.

Smaksätt med salt, peppar och kanske mer cayennepeppar!

Din vitaminstinna och fiberrika rödbetshummus är nu helt färdig!

Tips: du kan bevara hummusen i kylen 3-5 dagar!

Ingredienser
  • 400 g Rödbetor rivna
  • 1 burk – ca 400 g kikärtor
  • 2 msk Tahini 2 msk eller lite sesamolja
  • 5 msk citronjuice
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar (ta så mycket som du tycker om!)
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 1 dl olivolja häll på så mycket så att hummusen får en slät struktur.
Rödbetshummus