Potatis- och broccolibiffar med morotstzatziki

Koka linserna efter anvisning på förpackningen. Koka potatisen mjuk, mixa därefter tillsammans med broccolin. Tillsätt fetaost, ägg och linser. Krydda med salt och peppar efter smak. Blanda runt och forma biffar.

Blanda de rivna morötterna med yoghurt, pressad vitlök och lite olivolja. Smaksätt med salt, peppar och lite av saften från en citron.

Små delikatess klyftpotatisar passar både små och stora munnar

Klimatpåverkan: endast 0,29 kg CO2e per portion.

Ingredienser (20 personer)

Potatis- och broccolibiffar

  • 1 kg broccoli färsk
  • 450 g Potatis mos
  • 225 g fetaost
  • 225 g Gul lök tärnad 6 mm
  • 270 g ägg (ca 4-5 st)
  • 45 g gröna linser
  • rapsolja
  • salt och peppar

Klyftpotatis delikatess

  • Potatis klyft m skal 6-bit deli

Morotstzatziki

  • 600 g turkisk/grekisk yoghurt 10 %
  • 500 g Morot, riven 1,1 mm KRAV
  • 2-3 st vitlöksklyftor, pressade
  • salt och vitpeppar
  • olivolja
  • saft från citron
Potatis- och broccolibiffar med morotstzatziki