Morotskaka

Smörj och mjöla en tårtform. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, olja och rivna morötter till en porös smet. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 50 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.

Glasyr
Vispa ihop färskosten med smöret, vaniljsockret och florsockret till en jämn smet. Bre glasyren över tårtan.

Ingredienser

Kaka

  • 4 ägg
  • 350 g rivna morötter
  • 2 1/4 dl neutral olja
  • 4 1/4 dl vetemjöl
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel

Glasyr

  • 100 g färskost, t ex philadelphia
  • 45 g smör, mjukt
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Till servering

  • frukt eller bär
Morotskaka