Moffes Limpa

Tillagning

Smält smöret i en kastrull och blanda i filmjölken
Värm vätskan till 37°C
Smula jästen och tillsätt i degvätskan
Blanda allt tills jästen löst sig
Tillsätt sirapen, saltet och rotfrukterna
Blanda i mjöl och dinkelmjöl, lite i taget
Kör i degblandaren tills degen blivit elastisk, ca 5 minuter
Jäs degen i 45 minuter
Baka ut degen till två limpor
Jäs ytterligare 40 minuter
Baka av i ugn på 180°C i 35–40 minuter eller tills innertemperatur på 95°C

Ingredienser
  • 50 g Smör
  • 5 dl Filmjölk
  • 50 g Jäst
  • 2 dl Mörk sirap
  • 1 ½ msk Salt
  • 7–8 dl Vetemjöl
  • 8 dl Dinkelmjöl
  • 500 g Rotfrukter från Mörk Smakförstärkare
Moffes Limpa