Köttbullar med rotfrukter

Hur du gör receptet Köttbullar med rotfruktsbas:

Riv Förkokt matpotatis fint och häll ner i lämplig blandbunke.

Tillsätt färs, Rotfruktsbas, ägg, kryddor och blanda din köttbullssmet. Blanda några minuter tills du fått en jämn smet.

Tillsätt eventuellt egen smaksättning ( timjan, rosmarin, dragon, Persilja, plommon, bbq, ost grönpeppar, Chili mm) och gör en liten biff provstek och smaka av.

Forma till bullar 60-70 st. Stek som du önskar i ugn, panna eller stekbord eller kokta som frikadeller.

Servera med tandpetare

Ingredienser (30 personer)
  • 560 g färs (fläsk, blandfärs, kyckling, lamm, eller kalkon)
  • 250 g finriven Förkokt matpotatis
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • 560 g Rotfruktsbas
  • 2,5 tsk salt
  • 1,5 krm vitpeppar finmalen
Köttbullar med rotfrukter