Het sötpotatis Jakob

Förvärm ugnen till 220°C. Blanda potatis och sötpotatis med kryddor, salt efter behag med rapsolja i ugnsbleck. Pudra över majsmjöl och baka av i ugnen 20 min. Efter halva tiden ta ut och vänd på potatisen. Bakas krispiga tills de fått fin färg.

Under tiden potatisen är i ugnen – häll upp kokosgrädde och tillsätt curryn och maizenamjölet. Vispa till pösig konsistens och vänd i chilisåsen. Skär paprikorna i ca 2 cm stora bitar.

Ta ut potatismixen ur ugnen och tillsätt lök, paprika och
sojabönor samt skivade bananer. Bred över den uppvispade kokosgrädden och gratinera av i ugnen ett par minuter tills täcket får färg. Toppa med nötter eller kikärtor.

Klart att servera – gärna med ris eller quinoa.

Ingredienser (40 personer)
  • 2 kg Potatis tärnad 10 mm
  • 2 kg Sötpotatis tärnad 10 mm
  • salt
  • peppar
  • chiliflakes
  • 1 dl raps olja
  • 50 g majsmjöl
  • 5 msk maizenamjöl
  • 5 msk curry

 

  • 2 l kokosgrädde (obs måste vara kylskåpskall eller vispgrädde
  • 2 dl chilisås
  • 100 g röd paprika
  • 100 g gul paprika
  • 200 g Rödlök skivad
  • 1,5 kg gröna frysta sojabönor
  • 10 bananer
  • ev 2 dl jordnötter, salta cashewnötter eller kikärtor
Het sötpotatis Jakob