Asiatisk sötsur rotfruktssallad med glasnudlar

Förkoka Rotfruktsstavarna al dente och kyl. OBS! Våra 2 kg Rotfruktsstavar är packade i en sous vide klar och godkänd förpackning som går bra att värmebehandla direkt i förpackningen. Fördelen är att du sparar disk och får en smart och hållbar råvara som kan ligga förbered och öppnas efter behov. Det är bara att stoppa in i kombiugn 100°C, 100 % ånga i ca 60 min. Kyl sedan i cirkulerande kallt vatten till 4°C.

Sallad: Koka dina glasnudlar efter anvisning på förpackning och kyl i kallt vatten.

Dressing: Börja med att finhacka salladslöken och blanda med finhackad röd chili, pressad vitlök och riven ingefära. Tillsätt honung, soja, pressad lime, och rapsolja blanda väl och smaka av.

Vänd sedan ihop rotfruktsstavar, dressing och nudlar och avsluta med hackad färsk koriander.

Ingredienser
  • 2 kg Rotfruktstavar
  • 100 g salladslök
  • 1 msk röd chili, finhackad
  • 3 msk ingefära, riven färsk
  • 1 ½ dl lime, pressad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk flytande honung
  • 1 dl ljus japansk soja
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 300 g glasnudlar
  • 3-4 msk koriander, hackad färsk
Asiatisk sötsur rotfruktssallad med glasnudlar