1, 2, 3 grunden till att pickla lätt

Gör så här:

Använd antingen en sort eller blandat: rotfrukter eller lök och smaksättare allt från örter, chili, ingefära, citron, lime mm – fyll i rena burkar.

Koka upp en grundlag, smaksätt eventuellt med senapsfrön, stjärnanis, kummin, kryddpeppar, lagerblad mm, låt fantasin styra och ditt smaksinne, samt vilken syra du använder (ättika eller vinäger vit eller röd).

Häll det över dina grönsaker så att det täcker helt, använd gärna burkar med tätförslutande lock om du vill spara länge. Har det snabb åtgång går det lika bra i en rostfri bunke med t ex en tallrik som trycker ner grönsakerna så att de ligger täckta med lagen.

Några små tips:

Citron och rödlök är mycket gott till fisk och skaldjursburgare eller till revbensspjäll till grillsäsongen.

Gulbetor med ingefära och vitvinsvinäger är gott till kycklingrätter.

Honungs picklad kålrot med chili och ingefära: Byt ut sockret mot honung i lagen. Hyvla till en rejäl bit ingefära och skär önskad chili efter styrka och mängd. Varva med tex Kålrot strimlad om du vill det ska gå fort annars med Kålrot stavar eller Kålrot tärnad som måste stå lite längre för att dra till sig lagen.

Pickla är lätt och rätt i alla lägen på salladsbordet med mera!

Pickla själv är lätt med våra färdigskurna produkter och som tex

Rödlök skivad

Rotfruktsnudlar

Rotfruktsmix strimlad

Morotsmix

Morot hyvlad

Rödbeta hyvlad

Flera av våra strimlade och skurna rotfrukter passar att pickla.

Grund för 1 2 3 lag
  • 1 dl ättika (12%) eller vinäger (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Sen kan du blanda och smaksätta efter egen lust och smak.
1, 2, 3 grunden till att pickla lätt