Rotfruktssalsa med koriander och chili

Hur du gör receptet Rotfruktssalsa med koriander och chili:

Skala och finhacka färska tomater (alt. tomater på burk av god kvalitet).

Blanda med Rotfruktsbas, hackad koriander, limesaft, socker, olivolja, salt, svartpeppar och finhackad chili.

Smaka av med pressad vitlök till önskad styrka och eventuellt mer chili.

Önskas lite mer beska riv lite limeskal och smaksätt med.

Ingredienser (20 personer)
  • 200 g Rotfruktsbas
  • 400 g krossade tomater eller färska finhackade
  • ca 1/2-1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk färsk koriander
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk lime pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk röd chili
Rotfruktssalsa med koriander och chili