Rotfruktsbakad torsk

Ett Roots by 3N-recept på glutenfri lunch eller middag, signerat Marcus Nemrin. En rätt för ljusare dagar smaksatt med Rotfuktsmix vår- och sommarbas!

Rotfruktsbakad torsk
Fräs Vår- och sommarbasen i olja och krydda med pesto och riven parmesan. Lägg rotfruktsfräset på torskbitarna och baka av i 160°C i ca 10 min.

Citronsås
Koka upp grönsaksfond och citronsaft. Tillsätt grädden och låt koka till simmig konsistens. Tillsätt crème fraiche och avsluta med smör. Krydda med salt och peppar.

Pommes Duchesse
Koka potatisen mjuk. Pressa den och rör i olja och äggulor. Krydda med salt och peppar. Spritsa toppar och baka av dem ugn på 180°C i ca 10–12 min.

Spenat och lök
Fräs löken mjuk. Tillsätt spenat och örter. Kydda med salt och peppar.

Lägg upp på tallrik enligt bilden.
Smaklig måltid!

Ingredienser (10 personer)
  • Rotfruktsbakad torsk
  • 10 bitar torsk à 140 g
  • 500 g Vår- och sommarbas
  • 75 g parmesan
  • 2 msk pesto
Rotfruktsbakad torsk