Kålrotssallad med Dinglesting

Blanda ihop rotfrukterna och löken i en skål.
Dressing: Blanda finriven ingefära, Srirachasås, flytande honung, dijonsenap, apelsinjuicekoncentrat, pressad apelsin och äppelcidervinäger i en bunke. Vispa upp – tillsätt olivoljan i tunn stråle. Smaka av med salt, chiliflakes och svartpeppar från kvarn.
Ringla dressingen över dina rotfrukter och lök låt stå och dra.

Till servering: Strö finhackad färsk koriander över din sallad.

Recept av Sandra Ostvald, Munkedal

Ingredienser (6-8 personer)
  • 200 g Rotselleri strimlad
  • 200 g Kålrot riven
  • 25 g Gul lök fintärnad
  • ¾ tsk riven färsk ingefära
  • ¼ tsk srirachasås
  • ½ msk flytande honung
  • ¼ dl olivolja
  • ¾ tsk dijonsenap
  • 1½ msk apelsinjuice, koncentrat
  • ¼ pressad apelsin
  • 1 msk äppelcidervinäger
Kålrotssallad med Dinglesting