Skip to main content

SOK:s Smakjury testar nya förkokta 50/50-mixen – kalkon bäst!!

Roots är partner till nätverket Sveriges offentliga kockar (SOK), som utvecklar och lyfter arbetet i landets offentliga kök.

 

I september 2024 testade SOK:s smakjury Roots nya förkokta fintärnade rotfruktsmix 50/50 i biffar med nötfärs, kycklingfärs och kalkonfärs. Biffen med kalkon blev juryns absoluta favorit.

”Biffarna med kalkon och 50/50 rotfruktsmix smakar godast och har bäst konsistens. De är saftiga och håller ihop fint – dessutom är de snyggast i färgen”, enas smakjuryn.

Utöver biffar hittade juryn fler användningsområden. Man säger sig gärna använda Roots förkokta 50/50-mix i rotfruktsgratäng, grytor, soppor, bröd och rostade som topping på soppor. Kanontips!

Vi är så glada över att vara med och utveckla den offentliga gastronomin. We´re rooting for you!