Kumminbräserad rotselleri med äppelcidervinäger, dill & varmrökt fläsk

Baka det varmrökta fläsket gyllenbrunt på bleck i 175 grader, ca 10 min. Häll av i hålbleck och spara spad/fettet till senare.
Bryn selleri, kumminfrö och lök lätt gyllenbruna i smöret, använd gryta eller djupt ugnsblek.
Tillsätt vinäger, buljong och eventuellt fläskspad/fett och bräsera ca 20 min i 200 grader. Smaka av med salt och peppar.
Servera i djup tallrik med färskskuren dill, äpple och varmrökt fläsk.
Passar fint som egen rätt men även till ugnsbakad fisk eller kött och fågel.

Ingredienser (ca 10 port)

2,5 kg rotselleri, skuren i 4×4 cm bitar
500 g gul lök tärnad
500 g varmrökt fläsk, tärnat, 2×2 cm
25 g kummin (ej spiskummin)
50 g smör
7 dl hönsbuljong
(alt grönsaksbuljong)
2 dl äppelcidervinäger
25 g dill, färsk
100 g äpple, skivad
salt
peppar

Kumminbräserad rotselleri med äppelcidervinäger, dill & varmrökt fläsk