Citron- och gräddglacerad rödbeta med dragon och krispig ingefära

Fritera ingefäran krispig och låt rinna av på papper. Ställ åt sidan.
Koka ihop alla ingredienserna utom den färska dragonen, tills rödbetorna är lätt ”al dente” och gräddskyn är lagom simmig och glaserar rödbetorna.
Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Servera med färsk dragon och krispig ingefära på toppen.
Passar perfekt till grillad kyckling, stekt eller ugnsbakad fisk, fläsk mm.

Ingredienser (ca 10 port)

2,5 kg rödbeta klyft (rå el sous vide)
500 g gul lök tärnad
6 dl vispgrädde
2,5 dl citronjuice
citronzest från 1 citron (kan uteslutas)
1 dl dragonvinäger
1 dl honung
200 g ingefära, färsk skalad
och strimlad
10-20 g salt
5 g svartpeppar, finmald
20 g dragon, färsk

Citron- och gräddglacerad rödbeta med dragon och krispig ingefära