Morot & selleri ”slaw” med gul curry och rostade jordnötter

Öppna morots- och selleripåsarna, krama ur och låt rinna av i hålbleck.
Bryn currypastan och löken lätt i lite olja, låt svalna. Vispa ihop majonnäs och färskost.
Tillsätt alla ingredienser utom jordnötterna och blanda väl.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt/syra.
Servera Morot & selleri ”Slaw” med jordnötterna som en egen rätt eller servera till kallskuret eller grillat kött/ fisk.

Ingredienser (ca 10 port)

2 kg morot julienne
1,5 kg rotselleri julienne
500 g gul lök tärnad
3 dl majonnäs
2 dl färskost
40 g gul currypasta
20 g ingefära, färsk
1/2 dl citronsaft
½ dl farinsocker
20 g gräslök, skuren
15 g salt
80 g jordnötter, rostade,
grovhackade

Morot & selleri ”slaw” med gul curry och rostade jordnötter